We had other plans, but when we saw the 31 degrees in the weather report, we decided to go to Socoa Beach with our Basque friends Stéphane and Mariejo. Socoa is the beach just South of Saint-Jean-de-Luz. We had lunch just beside the Socoa Fortress and then headed for the beach. Here we are, end of May, but feeling like it's August and high season. The beach was crowded, the water full of people swimming and the breeze warm. We felt like staying there for ever.
The channel when we came, the tide is still high...
... the same place as we leave.
Our restaurant, Cidrerie Ispeguy
Fresh cod
Åh, vilka gulliga krabbor! Jag vet att min dotter hade skrikit men jag tycker bara de är söta.
ReplyDeleteJag tycker tidvatten är så häftigt och minns våra resor till norra Bretagne. Där kunde man nästan se hur vattnet rörde sig medan man stod och tittade! Nu längtar jag verkligen efter lite sommarvärme här i Skåne också!
På bilden är det min åttaåring som håller fram krabban på sin hand, hon var inte ett dugg rädd för de små klorna. Vår kompis förklarade att de små är ofarliga men de större måste man veta hur man tar upp annars nyps de!!!
ReplyDeleteIl paraît que les pâtes aux crabes, c'est excellent...Alors il faut en pêcher un peu plus. Allez GO, Bjorn et Clara!!!On compte sur vous.
ReplyDelete